For pædagogstuderende
Til dig, der er studerende i UBF-afdelingen Elvergården.
Indhold
Vi er glade for at kunne byde dig velkommen som studerende i UBF på afdeling Elvergården.
Vi håber, at du vil indgå i arbejdet med engagement, men også med en god portion tålmodighed. Vi er mange der synes, at arbejdet med udsatte børn og unge er fantastisk, men behandlingsarbejde er langvarigt og kan være krævende.
Du bliver en del af en samlet medarbejdergruppe på omkring 60 medarbejdere fordelt på servicemedarbejdere, administration, lærere, socialrådgiver, psykologer og pædagoger.
Din opgave i UBF består i at medvirke til at sikre, at den formulerede hovedopgave med børnene muliggøres: At udvikle og vedligeholde et godt nok lærings- og udviklingsmiljø for anbringelsestruede og anbragte og børn og unge i Næstved Kommune, således, at der etableres tilstrækkelige muligheder for disse børn og unges udvikling.
Elvergården modtager normalt begavede drenge og piger som på henvisningstidspunktet er i alderen 5 - 12 år. Afvigelser fra alderskriteriet kan forekomme afhængig af det konkrete barns aktuelle modenhed og øvrige problematik.
Der er tale om børn, der er svært traumatiserede i deres første leveår, eksempelvis som følge af pludselige tab, mangelfuld omsorg og følelsesmæssig stimulering, fysiske, seksuelle og/eller psykiske overgreb. Børnene har tidligt i livet haft belastende samspilsoplevelser, som har forstyrret deres udvikling og forhold til andre mennesker. Deres relations erfaringer, har dannet baggrund for deres måder at have det på med sig selv og andre mennesker. Dette har udviklet sig til omfattende adfærds, relations- og tilknytningsforstyrrelser. Når et barn henvises til Elvergården er det vurderet, at barnet har så omfattende vanskeligheder, at det har behov for et helt særligt udviklingsmiljø, hvor der kan arbejdes målrettet med barnets udvikling.
Elvergården har Åbent 365 dage om året 24 timer i døgnet. Som studerende vil dine arbejdstider typisk ligge i tidsrummet kl. 13-22 på hverdage og kl. 8-22 hver anden lørdag. Der kan forekomme ændringer og variationer. Det forventes at den studerende indgår i dagligdagen på afdelingen.
Yderligere beskrivelse findes på praktikportalen.
- Den studerende henvender sig til praktikstedet og der aftales hvornår et forbesøg kan finde sted. Ved forbesøget giver den praktikansvarlige en beskrivelse af Elvergårdens arbejdsopgave, samt beskrivelse af krav og forventninger til den studerende. Den studerende fremkommer med sine overvejelser om ønsker og mål. Dette giver mulighed for at der gensidig afpasses forventninger.
- Efter forbesøget fordeles de studerende på døgnafdelingerne af den praktikansvarlige og de studerende kontaktes med info omkring opstart og arbejdsplan.
- Afdelingsleder er praktikansvarlig og varetager den daglige ledelse. Vejledningen af den studerende kan udføres af en erfaren medarbejder.
- At være indstillet på personlig og faglig udvikling. Dette betyder at vi ikke har en forventning om en speciel høj faglig kunnen fra den studerende, -men at den studerende indgår i arbejdet med de individuelle færdigheder og forudsætninger vedkommende nu engang har. Det er tilladt i vidt omfang at handle og fejle, - og dermed gøre sig nye erfaringer.
- Den studerendes primære opgave er at turde/ville/kunne fortælle om de handlinger og følelser der opstår undervejs. Det er her muligheden for personlig og faglig udvikling er til stede, hvis man er villig til at forholde sig til de til tider ubehagelige følelser af afmagt, irritation, vrede, hjælpeløshed, skam, pinlighed etc. der opstår undervejs.
- Tilegnelse af teori der er relateret til Elvergårdens primære opgave, som er behandling af børn og unge.
- Oplæres og trænes i færdigheder, der er forbundet med det miljøterapeutiske arbejde på Elvergården.
- Forholde sig undersøgende til den hverdag den studerende møder.
- Træne skriftlighed og kunne formulere sig fagligt.
- Læse og formidle forståelse af udleveret tekster
- Indgå i tilrettelagt hverdag, mødestruktur, behandlingskonferencer
- Udtænke og gennemføre en aktivitet
- Journalføring
- Praktikopgave
- Deltage i de, fra uddannelsesstedet, tilrettelagte undervisningsdage
Har du spørgsmål?
Forstander
Per Aarkrog
Telefon 5588 3223
Mobil 4031 3710