Gå til hovedindhold

Om os

Udviklingscenter for Børn og Familier tilbyder specialiseret behandling til udsatte børn og unge.

Skolebygning med skyer på himlen og træer i baggrunden

Indhold

    Udviklingscenter for Børn og Familier er en del af Næstved Kommunes samlede specialtilbud for særligt udsatte børn og unge.

    UBF er en mentaliseringsbaseret, miljøterapeutisk forankret organisation der yder Børne- og Familiekompenserende indsatser, døgnbehandling på vores to afdelinger Ladbyhus og Elvergården, Specialundervisning på vores interne skole samt støtte råd og vejledning til omkring 100 plejefamilier.

    UBF dækker over:

    • To døgnafdelinger: godkendt efter servicelovens §66 stk. 1, nr. 6:
      • Ladbyhus med plads til 9 børn og unge i alderen 13 - 18 år. mulighed for ungestøtte til det 22 år
      • Elvergården med plads til 18 børn og unge i alderen 5 - 15 år fordelt i to huse
    • Skolen Ved Åsen: yder specialundervisning og er godkendt efter folkeskolelovens § 20, stk. 2 og 5 af Næstved Kommune.
      • Skolen har plads til op til 27 børn og unge. Nogle af eleverne er dagskoleelever. 
    • Huset for Børn og Familier, er en Børne- og Familiekompenserende indsats i dagambulant regi for op til 15 hjemmeboende anbringelses- og udviklingstruede børn og unge.
    • Familieplejen yder støtte råd og vejledning til omkring 100 plejefamilier

    Det overordnede mål for UBFs arbejde er at tilvejebringe muligheder for at det enkelte barn/den unge, kan udvikle sig følelsesmæssigt, socialt og intellektuelt på en sådan måde, at der er basis for at ændre barnets/den unges relationer til dets omverden, så det kan gennemføre et Børne- og ungdomsliv med skolegang og ungdomsuddannelse for sigte.

    For familiernes vedkommende, er målet tillige at den kompenserende indsats udmønter sig i øgning af ressourcer i familierne. Den retter sig mod konkrete følelsesmæssige og praktiske opgaver i hjemmet i forhold til barnet/den unge.

    Den behandlingsmæssige indsats er en flerårig, målrettet og intensiv indsats.

    Kontaktpædagog

    Alle børn får i forbindelse med indflytning på Elvergården og Ladbyhus, tildelt en kontaktpædagog, der i samarbejde med barnet eller den unge sørger for de fleste forhold omkring børnene/de unge. Det kan dreje sig om lektiehjælp, tøjindkøb, læge- og tandlægebesøg, støtte til praktiske ting eksempelvis at vaske tøj og holde værelse. Nogle kan ikke selv og får derfor helt særlig støtte andre klarer flere ting mere selvstændigt.

    Også kontakt med familie, netværk og venner er kontaktpædagogen opmærksom på.

    Det er også kontaktpædagogen og afdelingslederen i tæt samarbejde med socialrådgiveren og psykolog der sikrer, at alt betydningsfuld information omkring praktiske- og behandlingsmæssige forhold og samarbejdet i øvrigt, bringes til drøftelse i det tætte og vigtige samarbejde med forældre.

    Kontaktpædagogen har ligeledes ofte en central rolle i forhold til særlige og målrettede behandlingsaktiviteter. Eksempler på dette kan være særligt tilrettelagt kontakttid, hvor særlig støtte af såvel praktisk som terapeutisk karakter. Dette vil blive planlagt i forbindelse med behandlingskonferencer, statusmøder og andre samarbejdsmøder.