Kostpolitik er en fælles vedtaget målsætning for hvordan mad og måltider først og fremmest sikre at børn og unge får ernæringsrigtig kost samt opfylder det enkelte barn og unges særlige behov i forhold til deres fysiologiske udvikling og aktuelle behandlingsbehov.
Kostpolitikken bygger på et ernæringsfagligt og pædagogisk grundlag. Der samarbejdes med diætister, kostvejledere eller psykiatri, når der ernærings- eller behandlingsmæssigt er behov for dette.
Mad og måltider i UBF skal forbindes med noget rart. Der udvikles gode sociale samværsformer og trivsel. Måltider er også der hvor børn og unge erfarer at få behovsopfyldelse.
Alle børn og unge i UBF medinddrages i processer om ønsker til kostplanen. Alle børn og unge i UBF indgår i arbejdsprocesser om tilberedningen af maden i forhold til deres alder, formåen og aktuelle ressourcer.
Der er gode sanseoplevelser i forhold til selv at være med til at tilberede maden. Smage og røre, dufte, kende forskel på forskellige grønsager og kød mv.